سجادی پناه 17 خرداد 1400 - 3 سال پیش زمان تقریبی مطالعه: 3 دقیقه
کپی شد!
0
دکتر مجید سجادی پناه استاد دانشگاه نوشت:

پروژه مظلوم سازی همتی توسط دولت آقای روحانی

اخراج همتی از بانک مرکزی و نمایش بی میلی او به این برکناری، با چند هدف اساسی صورت گرفته است:نمایش ایجاد شرایط نابرابر برای آقای همتی در مقابل آقای رئیسی. به این معنا که یک شهروند عادی با رئیس یکی از قوای سه گانه کشور در یک شرایط ناعادلانه و نابرابر با هم به رقابت انتخاباتی می پردازند. و این می تواند به مظلومیت او کمک بسیار نماید.

گروه سیاسیدکتر مجید سجادی پناه – استاد دانشگاه در یادداشتی نوشت:اخراج همتی از بانک مرکزی و نمایش بی میلی او به این برکناری، با چند هدف اساسی صورت گرفته است.

به گزارش بولتن نیوز، در ادامه به این چند هدف میپردازیم:

هدف اول : نمایش ایجاد شرایط نابرابر برای آقای همتی در مقابل آقای رئیسی. به این معنا که یک شهروند عادی با رئیس یکی از قوای سه گانه کشور در یک شرایط ناعادلانه و نابرابر با هم به رقابت انتخاباتی می پردازند. و این می تواند به مظلومیت او کمک بسیار نماید.

واکنش همتی به این اخراج نیز قابل توجه است او به صراحت در توئیت خود آورده است:


من و رئیس محترم قوه قضائیه هر دو در رقابت انتخاباتی حضور داریم. همان طور که ایشان از سمت خود استعفا نداده اند بنده نیز احتیاجی به این کار ندیده ام

و یا استفاده از کلید واژه های *”5 نفر به یک نفر* ” و ” *کاندیدای پوششی و سوپر پوششی* ” که مکرر در بیانات آقای همتی استفاده شده و در آینده نیزافزایش پیدا خواهد کرد در راستای همین پروژه مظلوم نمایی تعریف می گردد و متاسفانه نامزده های دیگر هم با هیجان سیاسی در زمین او بازی کرده و تکه های پازلی را برای او جور می کنند که نهایتاً تصویر فرد “شایسته ترحمی” برای مردم در این انتخابات به نمایش گذاشته شود . و از همان استراتژی ” *مظلومیت حماسه می آفریند* ” که در ایران به خوبی جواب می دهد، کمال استفاده برده شود.

هدف دوم : تطهیر آقای همتی با برچسب اخراج و برکناری از بانک مرکزی بدلیل ایجاد فاصله بین او و ناکارامدی های انباشته دولت دوازدهم.

تا کنون مشی دولت برای بیرون کردن اعضا از کابینه به هیچ وجه اخراج و برکناری نبوده ومعمولا آنها را وادار به استعفا می کردند. از آقایان فانی و بطحایی وزرای آموزش و پرورش گرفته تا آقای حجتی و غیره. اما اخراج و برکناری یکی از وفادارترین افراد به آقای روحانی که سیاست های غلط اقتصادی او را بدون هیچ چون و چرایی در بانک مرکزی به اجرا می گذاشته است آنهم در بهبهوهه یک صحنه رقابت انتخاباتی که منجر به ریزش آرای او خواهد شد مسبوق به سابقه نبوده و به دور از اخلاق سیاسی است که آقای روحانی خود را متظاهر به آن میداند. بنابراین برکناری همتی نشان دهنده این واقعیت است که دولت به خوبی از سطح محبوبیت خود آگاه بوده و قصد داشته است با جدا کردن او آسیب کمتری به سبد رأی ایشان وارد گردد.

هدف سوم : با این اخراج و برکناری، به آقای همتی اجازه داده می شود که بدون هیچ ملاحظه و وابستگی ی در مناظرها به نقد دولت و سیاست های آن بپردازد و البته عکس آنهم می تواند کاربرد بیشتری داشته باشد بدان معنا که اگر دفاعی از عملکرد و اقدامات کابینه توسط آقای همتی بعنوان فردی که از این دولت زخم خورده صورت بگیرد احتمال پذیرش و مقبولیت عمومی آن توسط مردم بیشتر خواهد بود.

هدف چهارم از این برکناری : پنهان ماندن کمک های آتی دولت به آقای همتی بدون برجای گذاشتن هیچگونه ردپایی.

یک نمونه از این نوع تلاش ها در نامه درخواست سخنگوی دولت از صدا و سیما به تازگی پدیدار شده است که در آن آمده است:

“خواهشمند است مطابق قانون فرصتی برای پاسخ به اتهام زنی ها و نشر اکاذیب و طرح مطالب ناروا علیه دولت که در برنامه های تبلیغاتی انتخاباتی تاکنون پخش شده اند جهت زمینه اجرای قانون فراهم شود”

اجازه دادن به دولت برای دفاع از خود به هر ترتیبی که صورت بگیرد حمایت تمام قد از همتی در مقابل سایر کاندیدای دیگر محسوب شده و ریختن آرا بیشتر به سبد او را تضمین خواهد کرد . که به هیچ وجه نباید چنین اجازه ای توسط سازمان به دولت داده شود. هرچند که به تاب آوری آقای دکتر عسگری در مقابل خواسته های دولت باید به دیده تردید نگریست.

از سوی دیگر تشکر و قدرانی همتی از رئیس جمهور و دفاع جانانه او از شخص روحانی پس از یک اخراج نا بهنگام آنهم در چنین شرایط حساسی فقط با وعده های داده شده از سوی دولت به او قابل توجیه است.

متاسفانه افراد اتاق فکری که در دولت، این گونه پروژه را طراحی و راهبری می کنند و قرار بود که با دستور رئیس جمهور به وزارت اطلاعات بر سر ” *پروژه موفق فایل صوتی ظریف”* شناسایی و به جامعه معرفی گردند که تا کنون اقدام موثری در این زمینه صورت نگرفته و از نتایج اقدامات انجام شده هم هیچ گونه خبری در دست نیست ؟؟؟!!!

**اما چند کلامی راجع به این فردی که قرار است پدیده انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم شود.*

در دوره فعالیت آقای همتی بدهی دولت به بانک مرکزی حدود سه برابر شده است. در مرداد ۹۷ که آقای ایشان ریاست بانک مرکزی را بر عهده گرفت تورم سالیانه ۸.۷ درصد بوده و اکنون تورم ۳۸.۹ درصد اعلام شده است، همچنین تورم نقطه به نقطه نیز در این دوره از ۱۳.۸ به ۴۹.۵ رسیده است در حالی که آقای همتی در ابتدای ورود به بانک مرکزی ادعای حفظ تورم تک رقمی سالیانه را داشت، اکنون شاهد رشد تورم ۴۰ درصدی هستیم.

علاوه بر این یکی از وعده‌های آقای همتی کنترل حجم نقدینگی کشور بود و در دوره مدیریت ایشان این رقم دو برابر شده است. حجم نقدینگی اثر تورمی بر اقتصاد و کاهش ارزش پول ملی می‌گذارد.

حال تصور کنید که ما کل کشور و نه فقط بانک مرکزی را می خواهیم به چنین فردی با چنین کارنامه ای تحویل بدهیم. ولی از نظر استراتژیست های جناح مقابل، تنها او می تواند بر روی این همه ناکارآمدی انباشته سرپوش گذاشته و پرونده آنها را در آینده همچنان بسته نگاه دارد. چون مهارت های آقای رئیسی در نبش قبر پرونده ها (پرونده طبری) از هم اکنون لرزه بر اندام آنها انداخته است.

نویسنده
MAJID SAJADI
مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *