هر روز خبرهای جدیدی از افتخارآفرینی هموطنانمان در جای جای کشور به گوش میرسد....
هر روز خبرهای جدیدی از افتخارآفرینی هموطنانمان در جای جای کشور به گوش میرسد و از آنجایی که فرصت ما محدود است و جا و مکانمان هم تنگ و فشرده، تنها هفتهای یک بار میتوانیم به بررسی موفقیتهایی که توسط هموطنان عزیزمان کسب میشود بپردازیم. هفته قبل ماجراهای آب معدنی و افتخارآفرینیهایی را که توسط این عزیزان انجام شده بود به سمع و نظرتان رساندیم، امروز میخواهیم راجع به آبلیمو صحبت کنیم. در زمینه آبلیمو معاون طرح و برنامه سازمان تعزیرات حکومتی از برخورد با متخلفانی خبر داده که مخلوطی از آب، اسیدسولفوریک و گوگرد را به نام آبلیمو تحویل مردم میدادند. البته خبر، خبر ناراحت کنندهای است، نه به جهت اسید سولفوریک، بلکه به خاطر اینکه یک بار دیگر نشان میدهد که ما چقدر در کشور استعدادسوزی میکنیم. الان در هر کجای جهان یکی پیدا میشد که با آب و اسیدسولفوریک و گوگرد آبلیمو درست کند جایزه نوبل شیمی بهش تعلق میگرفت و کلی عزت و احترام برایش قائل میشدند. شما اگر کمی دقیق تر به ابعاد مسأله نگاه کنید متوجه میشوید که کار بزرگی انجام شده است. یعنی دوستان اول کارخانه آبلیموسازی تأسیس کردهاند، بعد یکی شان متوجه قضیه شده و گفته: بچهها ما که لیمو نداریم! بقیه هم گفتهاند: اِاِاِ! راست میگه. یعنی در بادی امر از آبلیمو فقط آبش موجود بوده ولی جوانان ما ناامید نشدند. به جایش نشستند فکر کردند، زحمت کشیدند، در آخر توانستند با یک مقدار اسیدسولفوریک و گوگرد به یکباره خود لیمو را تولید کنند. از جنبه علمی اگر بخواهیم این موضوع را بررسی کنیم به نتایج مثبت بسیاری میرسیم. یعنی شاید تا دیروز ما زیاد با علم شیمی آشنا نبودیم یا برایمان ملموس نبود ولی امروز به لطف عزیزان و فعالان عرصه صنایع غذایی میتوانیم حضور تک تک عناصر جدول مندلیف را در زندگی مان احساس کنیم. امروز اسیدسولفوریک و گوگرد را به جای آبلیمو میخوریم، فردا میفهمیم این پنیری که صبحها میخوردیم ترکیب اسید نیتریک و آرسنیک بوده، پس فردا به خانوم میگیم ناهار چی درست کردی؟ با ذوق میگه: همونی که دوست داری! پتاسیم پرمنگنات با قلع! بعد یه نگاه به میز ناهار میاندازیم، میگیم آخی! ژله هم که درست کردی. میگه: نه عزیزم، اون جیوه است. دیگه وقت نکردم برم ژله بخرم. بعد با خوشحالی مینشینیم سر میز ناهار و جمعی از عناصر شیمیایی را تناول میکنیم و در نهایت به عنصر سی و یکم جدول تناوبی «گالیم» میرسیم که انصافاً با نیکل و تنگستن خیلی چیز لذیذی میشود. بله..