قوه قضائیه 30 اردیبهشت 1404 - 4 هفته پیش زمان تقریبی مطالعه: 2 دقیقه
کپی شد!
0

بی تفاوتی نسبت به خواب یک مسئول، انفجاری در سطح بندر شهید رجایی می آفریند!؟

در سفر اخیر رئیس محترم قوه قضاییه به استان مازندران وزیر دادگستری گزارش بازدید میدانی خود را از بندر امیر آباد این گونه به ایشان ارائه می دهد :

بندر امیرآباد سومین بندر بزرگ کشور است و دومین بندری محسوب می‌شود که کالاهای اساسی مورد نیاز ما از طریق آن وارد می‌گردد. حاصل سفر دو سال پیش جنابعالی، جناب آقای محسنی اژه‌ای، به این بندر، اصلاح یک رویه اجرایی بود که در نتیجه آن، دیگر شاهد رسوب کالا در بندر نیستیم. پیش‌تر، دلیل اصلی رسوب کالاهای اساسی در این بندر، عدم ثبت سفارش آن‌ها بود؛ اما اکنون این روند اصلاح شده است.
این گزارش با جمله‌ای غیرمعمول به پایان می‌رسد: «مدیران بندر می‌گفتند وقتی به یاد سفر شما (آقای اژه‌ای) می‌افتیم، از خواب می‌پریم!»

توجه به چند نکته در این گزارش ضروری است:
۱. اگر نظارت بر بنادر به عنوان بخشی از وظایف ذاتی وزارت دادگستری و به‌ویژه سازمان تعزیرات تلقی می‌شود، چرا پیش از وقوع فاجعه بندر شهید رجایی، بازدید و بررسی لازم از آن بندر صورت نگرفته بود؟ مگر نه اینکه هدف از چنین سرکشی‌هایی شناسایی و جلوگیری از بحران‌های احتمالی است؟ اگر این امر اساساً در حیطه وظایف وزارت دادگستری تعریف نمی‌شود، پس گزارش‌دادن درباره بندر امیرآباد به رئیس قوه قضاییه از سوی وزیر دادگستری چه توجیهی دارد؟
۲. در گزارش مشخص نشده است که مسئولان بنادر بر اساس قانون و مقررات مصوب عمل می‌کنند یا به سلیقه فردی و توصیه‌های مقطعی؟ اگر عملکرد آن‌ها به بازدید یک مقام عالی‌رتبه وابسته است، باید پرسید اساساً چه نوع ساختار قانونی‌ای وجود دارد که با یک بازدید، روند قانونی واردات کالا از «لزوم ثبت سفارش» به «عدم نیاز به ثبت سفارش» تغییر می‌یابد؟ این‌که تا دو سال پیش، کالا فقط با ثبت سفارش وارد بندر می‌شده و بعد از بازدید رئیس قوه، بدون ثبت سفارش نیز امکان ورود پیدا کرده است، کدام‌یک از این دو وضعیت مطابق قانون بوده؟
۳. تعریف و تمجیدهای غیرضروری در شأن وزیر دادگستری یک کشور نیست. این‌که برای بزرگ جلوه دادن سفر یک مقام بالاتر، گفته شود «مدیران بندر از یاد سفر شما از خواب می‌پرند»، اگر به معنای بیداری از خواب غفلت در انجام وظیفه باشد، باید پرسید چرا با این مدیران به دلیل اهمال و سهل‌انگاری برخورد قانونی صورت نگرفته است؟ آیا باید منتظر وقوع فاجعه‌ای نظیر بندر شهید رجایی بمانیم—با ۳ تا ۵ میلیارد دلار خسارت، ۱۲۴۲ نفر مجروح و ۷۰ کشته—تا پس از آن با شتاب به دنبال مقصر بگردیم؟
در پایان، از محضر ریاست محترم قوه قضاییه تقاضا می‌شود روشن بفرمایند که بالاخره این نوع گزارش‌نویسی و اظهارات آقای رحیمی را باید حمل بر مدح شخصیت جنابعالی بدانیم یا ذم عملکرد خود ایشان؟

نویسنده
MAJID SAJADI
مطالب مرتبط
نظرات

دیدگاهتان را بنویسید!

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *